ניתוח בריאטרי בגיל 66

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

09/08/2015 | 11:04 | מאת: עירית

שלום רב, אני אשה בגיל 66 ואדם בריא ופעיל בד"כ. בשנים האחרונות ה-BMI שלי הגיע ל-40-42.בשלוש השנים האחרונות אני סובלת מאד מבעיות אורטופדיות קשות, מכבד מוגדל בצורה ניכרת ולאחרונה מעלייה מסוימת בלחץ הדם (150/90 - 140/85) ללא מחלות רקע נוספות. בעברי הרחוק לפני 32 שנה חליתי בסרטן השד ומאז אני במעקב ללא חזרות של המחלה. אני באמצע התהליך לניתוח בריאטרי. האם גילי מהווה מכשלה לעבור את הוועדה לניתוח ? אם לא, כיוון שהבעיה שלי נובעת בעיקר מאכילת מתוקים ופחמימות בכלל, איזה ניתוח מומלץ בגילי - שרוול , מעקף קיבה או מעקף תריסריון. תודה מראש על תשובתך.

עירית שלום, לפי הנתונים שרשמת את עומדת בקריטריונים הרפואיים לניתוח בריאטרי. לאור גילך תצטרכי לקבל אישור מועדת חריגים. מדובר בפרוצדורה רוטינית למועמדים לניתוח מעל גיל 64. לגבי סוג הניתוח - לכל אחד מסוגי הניותחים יתרונות וחסרונות. צריך להתאים את הניתוח ללהרגלי האכילה ולמצבו הרפואי של כל מטופל. אני ממליצה לך להיפגש עם דיאטנית המתמחה בבריאטרי כדי לקבל הסבר מעמיק יותר על התהליך. בהצלחה!

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה