מצות רכות

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

25/03/2015 | 12:14 | מאת: נופת

שלום יפית, אני שמונה חודשים אחרי הניתוח, אוכלת ומרגישה מצויין. האם מצה רטובה או מטוגנת גם אסור? בנוסף, ישנן מצות רכות (כמו פיתות) - האם גם אותן אסור? ואם כבר אוכלים מעט, מה עדיף, מצה מקמח מלא או מצה לבנה? מה בכלל הבעיה עם מצות? העובדה שהן יבשות (אז אטבול במרק אם זו הבעיה)? כי הרי הן מכילות אותן מרכיבים כמו לחם וקרקרים!! אציין שמצות מעולם לא עשו לי בעיות בעיכול לפני הניתוח. תודה רבה!

ההנחיה לגבי מצות בפסח מדברת על הימנעות בחודשים הראשונים והמעטה בכמויות בהמשך. בחצי שנה הראשונה לאחר הניתוח יש להימנע מאכילת מצות וקמח מצה. חצי שנה לאחר הניתוח ניתן לאכול מצה בכמות קטנה, עד חצי מצה ביום (עדיף מרוככת במים). יש להקפיד על שתיה מרובה של נוזלים. אם יש קושי בשתיית נוזלים בכמות של ליטר וחצי ביום לא מומלץ לאכול מצות. חג שמח ובתאבון :-)

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה