ויטמינים לאחר ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

19/02/2019 | 01:44 | מאת: גלי_אזרי

הי, עברתי לפני מספר ימים ניתוח שרוול בבית חולים זיו צפת. אני שמעתי שלוקחים ויטמינים אחרי ניתוח ורציתי לדעת אילו ויטמינים אני צריכה לקחת. אני יודעת שלוקחים מולטי ויטמין, השאלה שלי היא איזה עוד ויטמינים אני צריכה לקחת? כי הדיאטנית לא הסבירה לי בכלל.

גלי שלום, חשוב שתקבלי את ההנחיה לויטמינים ומינרלים מהדיאטנית שמלווה אותך כי היא מותאמת לבדיקות הדם ולהרגלי האכילה שלך. באופן כללי ולא ספציפי, מטופלים לאחר ניתוח שרוול לוקחים מולטיויטמין ללעיסה (דוגמת צנטרום ג'וניור) 4 ביום, סידן לעיסה (דוגמת קלציצ'יו) 1 ביום, טיפות ויטמין D במינון 2000 יחב"ל ליום. שאר התוספים לפי בדיקות הדם. לאחר 3 חודשים מהניתוח יש לעבור לתוספים לבליעה על פי המלצת הדיאטנית הבריאטרית.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה