מיני מעקף לאחר 5 שנים מהשרוול

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

25/10/2018 | 11:12 | מאת: פעם שניה

שלום רב. לפני כ-5 שנים עברתי ניתוח שרוול, ירדתי כ-50 ק"ג, ובמהלך הזמן עליתי כ-30 ק"ג. כעת עומד לפני ניתוח מיני מעקף. האם יש סיבוכים משמעותיים לאחר הניתוח השני בשונה מהשרוול? דיברתי עם כמה אנשים שסובלים מאוד משלשולים ("אין לי חיים - צמוד לשירותים"...) מהם הנתונים המחקריים בנושא? תודה!

שלום רב, יש מספר גורמי סיכון בכל ניתוח בריארטי ואחד מהם הוא ניתוח חוזר. ניתוח מעקף קיבה משלב הקטנת נפח הקיבה ופגיעה בספיגה. לאחר הניתוח יש חלק מהמנותחים יסבלו משלשולים, גזים, צואה שומנית וזה חלק מהניתוח בכדי למנוע ספיגה מלאה. רוב התלונות עורות עם הזמן ובמידה והשלשול בלתי נסבל אפשר לתת תחליפים אנזימי לבלב.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה