ויטמינים לאחר ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

27/10/2017 | 10:01 | מאת: ענבל

שלום יפית, רציתי לשאול קודם כל עם איזה איש מקצוע אפשר להתייעץ לגבי צריכת תוספי תזונה? הדיאטנית שלי לא ידעה לענות לי על השאלות. מעבר לכך אשמח לשאול אותך. אני בת 30, ללא מחלות רקע וכעת לאחר ניתוח שרוול. אמרו לי לקחת ויטמין קומפלקס B אבל לא מצאתי כזה שניתן לרסק, מה בדרך כלל עושים מנותחים? והאם יש הנחיות מיוחדות ללקיחת ויטמינים? עם/בלי אוכל? תודה רבה!!! ענבל

הי ענבל, מי שנותן הנחיות לתוספי תזונה זו הדיאטנית שמתמחה בבריאטריה. לגבי קומפלקס B, תלוי בקפסולה צריך לשאול את הרוקח אם ניתן לכתוש, ויש גם בנוזל (של אקוסאפ למשל). אם את מעל חודש מהניתוח (לפעמים גם לפני) אפשר גם לבלוע. צריך להפריד בין ברזל לסידן, וביניהם למשקאות קפה ותרופות המשפיעות על חומציות הקיבה.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה