חולת קרוהן - ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

12/07/2017 | 13:48 | מאת: אני

שלום, בת 48 מתוכננת לניתוח שרוול בעוד שבוע באסותא מדיקל. בימים האחרונים עולים בי ספקות/שאלות ולאחר ששוטטתי מעט בפורום בדבר ביצוע הניתוח על רקע מחלת הקרוהן שיש לי . לפני כשבוע סבלתי מאוד מכאבי בטן שרופא הגסטרו איבחן כוירוס/חיידק ולא כהתקף קרוהן רגיל. טופלתי באנטיביוטיקה ציפרודקס כ- 5 ימים. כעת מרגישה טוב עם מיחושים קלים בבטן צד ימנית למטה. אשמח לדעת מה הם הסיכונים/ההשלכות לניתוח שרוול אצל חולי קרוהן/כוליטיס. תודה

שלום לך, מחלת קרוהן יכולה לפגוע בכל חלק של מערכת העיכול ובעיקר במעי הדק. לחולי קורהן לא מומלץ ניתוח מסוג מעקף קיבה. בניתוחים מסוג מעקף קיבה אנחנו משתמשים במעיים להשקות (חיבורים) לכן אין מקובל ניתוח מסוג זה לטיפול בהשמנה. הניתוחים המקובלים לאנשים שסובלים מחלת קרוהן: טבעת או שרוול. מבחינת הסיכונים הם כמעט שווים לסיכונים של ניתוח שרוול קיבה (דימום, זיהום או דלף). בהצלחה

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה