כמה פעמים אפשר לעשות ניתוח

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

03/06/2017 | 10:23 | מאת: חיים

שלום ד"ר רציתי לשאול כמה פעמים אפשר לעשות ניתוח קיצור קיבה? לדוגמא אם עברתי ניתוח שרוול האם לאחר 5 שנים אפשר לחזור שוב על ניתוח שרוול או שאפשר לעשות ניתוח אחר ? והאם אפשר לעשות ניתוח שלישי ורביעי?

שלום, ניתוח חוזר נחשב ניתוח יותר מסובך עם יותר תחלואה. יש מקום לניתוח חוזר במידה והחלה עליה במשקל, או סיבוך ניתוחי. יש מקרים של חולים שעברו יותר ניתוחים. ניתוח שרוול אחרי שרוול שנכשל אינו מקובל ולא יעזור לירידה במשקל. אחרי ניתוח שרוול שנכשל יש להפוך אותו לניתוח מסוג מעקף קיבה.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה