דכדוך ומתח לאחר קיצור קיבה

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

17/03/2017 | 09:13 | מאת: אמירה

לדר סקרן אני עברתי לפני 10 שנים שני ניתוחי טבעת בראשונה הייתה דליפה בטבעת והשנייה אחרי 10 שנים הוציאתי בשל דליפה ועשיתי מיני מעקף אצל דר אבנת. לצערי הרב יש לי בקע בצד ימין והכירורג אומר שאפשר בינתיים לחיות עם זה. שאלתי היא מאז הניתוח וכל הגוף שלי רועד אני עצבנית מאוד . וזה לא חולף למרות שאני מקבלת כדורי הרגעה . האם זה נוצר מהקיבה?

שלום, אין קשר בין הניתוח לעצבנות והרעד. יש תסמונת ההצפה בניתוחי מסוג מעקף קיבה. בעיקר שמאכלים עתירי סוכר עוברים מהר מהפאץ' למעי הדק. הסוכר הוא היפר אוסמולרי וסופח נוזלים. המעי ממתמלא בנזול ובעקבות התסמונת לחץ דם נופל, יכול להיות גם שלשול, כאב בטן ויכול להיות רעד והרגשה מוזרה בכל הגוף. במידה ויש לך תסמונת ההצפה ממליץ לך לפגוש דיאטנית והיא תלמד אותך איך להתרחק מהסוכרים.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה