ילד בן 7.5 ללא שטף בדיבור

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

24/10/2012 | 15:38 | מאת: גבריאל

בני בן ה- 7.5 (נולד פג) היה בטיפול אצל קלינאי תקשורת החל מגיל שנתיים וחצי ועד לפני מספר חודשים עקב ליקויים קשיים בהיגוי. בעזרת עבודה קשה עלה על דרך המלך בכל הקשור להיגוי עצמו אך עדיין אינו מסוגל להרכיב משפטים מסודרים וברורים לצורך הבעה. הוא בכיתה ב', למד לקרוא ולכתוב, אבל חוץ מבני משפחתו, כמעט ואינו מדבר. האם ייתכן שספג פגיעה מוחית בעת פגותו? היכן בודקים זאת? כיצד ניתן לבדוק שזו לא בעיה נוירולוגית/מוחית

25/10/2012 | 08:09 | מאת: דליה חפץ-מזרחי

שלום לך, על מנת לשלול בעיה נוירולוגית, יש להתייעץ עם נוירולוג ורופא התפתחותי בהתפתחות הילד של קופת חולים. כמו כן, אם הילד לא מדבר, אלא רק עם בני משפחתו, רצוי התייעץ עם פסיכולוג התפתחותי, ייתכן ויש צורך בטיפול רגשי. בהצלחה!

25/10/2012 | 08:32 | מאת: עופי כהן-גל

גבריאל שלום, בדרך כלל, ילדים נמצאים במעקב של התפתחות הילד עד גיל שש. מומלץ בכל מקרה להיות במעקב של נוירולוג ילדים באם יש שאלות לגבי התפקוד המוחי שלו. אבחון אצל נוירולוג יוכל לתת לך תמונה האם הוא מתפקד בהתאם לגילו. מבחינת הקושי לדבר - כדאי לבדוק האם הקושי לדבר עם זרים נובע מקושי רגשי או שעדיין יש עיכוב בשפה ביחס לגילו ולכן הוא מתקשה לפתח שיחה. בהצלחה

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור