גן טיפולי או גן רגיל

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

27/06/2015 | 12:20 | מאת: אמא

שלום רב! ילדי בגיל 3 אובחן בהתפתחות הילד עם לקות שפתית ואיחור שפתי רב מבני גילו. הוא טופל אצל קלינאית, עבר ועדת השמה השנה ונמצא מתאים לגן טיפולי היות ואין לנו בעיר גן שפתי. יחד עם זאת, החל מפסח חלה אצלו התקדמות ספונטנית ושיפור עז מבחינה שפתית שאפילו הקלינאית ביקשה הפסקת הטיפולים וחזרה לאבחון בעוד חודש משום שנראה לה שאין צורך בגן טיפולי. שאלותיי: 1. האם רק קלינאית מורשית לקבע מקצועית אם הוא יכול להרשם לגן רגיל בשנה החדשה או גן טיפולי? 2. אם נמצא שיתאים לגן רגיל איך אני עושה מעבר מגן טיפולי לגן עירייה. הוא כרגע בטרום טרום חובה בגן רגיל. אודה לתשובה

28/06/2015 | 12:35 | מאת: עופי כהן-גל

אמא יקרה, בשלב ראשון כדאי להתייעץ עם קלינאית התקשורת של בנך. האם היא חושבת שהוא מתאים לגן שפתי/גן טיפולי? האם לדעתה הוא סגר את הפער ובשל לגן רגיל? במידה וכן, כדאי לפנות לעירייה לבירור לגבי שינוי בהשמה. ככל הידוע לי, לבקשת ההורים יש משקל מכריע בהחלטה לגבי השמת הילד ואם קלינאית התקשורת של בנך תוציא סיכום מסודר עם המלצות לגן רגיל, אני מאמינה כי העירייה תפנה אתכם לגן רגיל. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור