ילדה לפני ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

23/08/2012 | 13:46 | מאת: אמא מודאגת

שלום, הבת שלי בת כמעט שלוש ויש לה עיכוב בהתפתחות השפה ודיבור לא ברור. לפני שנה גילינו שיש לה ירידה בשמיעה וכל הזמן יש לה נוזלים באוזניים. בעוד חודש היא אמורה לעבור ניתוח כפתורים. האם אמור להיות שינוי משמעותי בדיבור שלה ובשפה?

23/08/2012 | 14:15 | מאת: עופי כהן-גל

שלום לאמא המודאגת. ניתוח כפתורים הוא ניתוח נפוץ מאוד שבו מחדירים לעור התוף צינורית קטנה כדי לאוורר את האוזן התיכונה. לילדים רבים יש תופעה של נוזלים חוזרים באוזן התיכונה. לא תמיד קל להבחין בכך כיוון שלרוב הירידה בשמיעה כתוצאה מנוזלים משפיעה רק על חלק מהצלילים ולכן הילדים יגיבו לצלצול של טלפון או לרעשים חזקים. ברוב המקרים, רואים שיפור בהתפתחות השפה ובהיגוי בחודשים שאחרי הניתוח. יש הורים שמרגישים הבדל משמעותי מיד לאחר הניתוח וחלק מתארים שינוי הדרגתי. בכל מקרה, לאחר הניתוח יש לעשות בדיקת שמיעה נוספת כדי לוודא שהשמיעה השתפרה. במקרה של בתך מומלץ לשקול טיפול בדיבור הלא ברור כדי לעזור לה לסגור את הפער שנוצר. ועוד טיפ חשוב לפני הניתוח - כדאי לכם לקחת מידות לאטמים נגד מים לפני הניתוח כדי שאחרי הניתוח יהיו לה אטמים מותאמים אישית שאתם ניתן להתקלח ולצלול בבריכה ובים. אם עושים את האטמים אחרי הניתוח, צריך לחכות חודש שלם לפני שמכינים אותם ובזמן הזה צריך להיזהר שלא להרטיב את האוזניים.

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור