גמגום אצל בת 2.4

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

15/10/2014 | 08:25 | מאת: ויקי

שלום, יש לי בת בת 2.4 שנים. היא מאוד מפותחת ומתקדמת מבחינת דיבור, שפה וקליטה (יותר מהממוצע). בחודשיים האחרונים החלה ממש להתקע עם מילים ולגמגם. יכולה להתחיל משפט ולהגיד את המילה הראשונה כ-10 פעמים. היא לא מגמגמת בכל המילים אלא בעיקר במילה הראשונה של המשפט. האם יש לנו סיבה לדאגה? האם יש צורך לקחת אותה לבדיקה כלשהי? תודה רבה!

15/10/2014 | 09:45 | מאת: אילנית ישראלי

שלום אמא יקרה! את מתארת תופעה מוכרת לגיל בו ביתך נמצאת כעת, בשם "חוסר שטף התפתחותי". תופעה זו הינה נורמלית בטווח הגילאים שבין 2-5 ואמורה לעבור מעצמה ללא התערבות. יחד עם זאת חשוב ומומלץ ליצור אוירה תומכת וסבלנית בזמנים בהם הבת חווה רגעים של חוסר שטף: להקשיב בסבלנות ובלי להשלים את דבריה או להעיר הערות. בית מומלץ לדבר לאט ובנחת, ולהפחית לחץ אם יש. תופעה זו אמורה לחלוף תוך שבועות עד חודשים ספורים. באם התופעה נמשכת ונהיית מורכבת יותר - מומלץ לפנות לקלינאית תקשורת להערכה. מאחלת המשך התפתחות תקינה:)

15/10/2014 | 10:46 | מאת: עופי כהן-גל

אני ממליצה גם להיכנס לאתר של אמב"י - ארגון המגמגמים בישראל. יש שם מידע מצוין להורים לגבי חוסר שטף התפתחותי וכיצד לסייע לילד בשלב הזה, כך שלא ירגיש אי נוחות עם הדיבור שלו וימנע או יסתייג מדיבור. http://www.ambi.org.il/ בהצלחה וחג שמח.

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור