בן שנה ו-10 לא מדבר ואנחנו ברילוקיישן

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

05/10/2014 | 00:06 | מאת: שירי

עברנו לפני חודשיים לארהב והרופא פה אמר לי שחשיפה לשפה חדשה רק יעכב אותו ולבוא בגיל שנתיים להפניה לקלינאית במידה והילד לא מדבר. הוא אומר רק אבא.ממלמל בסגנון:למלמלמה,קשקושים כאלה. קשה לו מאוד להגיד הברות אחרות. כל מה שחיריק,שורוק,צירה-הוא לא מצליח. מנסה לחזור אחרי ומעוות לגמרי. אני מנסה ללמד אותו ורואה כמה הוא מתאמץ ולא מצליח. אפילו את המילה אור ממש קשה לו. האם להתחיל טיפול עכשיו ?

05/10/2014 | 07:59 | מאת: עופי כהן-גל

שירי שלום, המעבר לארה"ב יכול להעמיס על רכישת השפה אם מנסים ללמד אותו אנגלית אולם את מתארת מצב שגם בעברית יש עיכוב בהתפתחות השפה. האם בדקתם את השמיעה שלו? בכל מקרה, הייתי ממליצה למצוא קלינאית תקשורת דוברת עברית באזור מגוריכם וללכת לאבחון. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור