דיבור חלקי

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

25/06/2014 | 19:49 | מאת: שני

שלום, נכדי בן שנתיים ו 4 חודשים, מפותח להפליא בכל תחום, כולל שמיעה מוסיקלית מצויינת, התפתחות מוטורית גסה ועדינה, בעל אינטליגנציה גבוהה, למעט דיבור. יש לו אוצר מילים, הוא מבין הכל,אך לא אומר משפטים ברורים, אלא, ג'יבריש עם מילה פה ושם. אין בעיות התנהגותיות חריגות, בבית מדברים אך ורק עברית ועם זאת ובהשוואה לבני גילו הוא עדיין לא מדבר כפי שניתן לצפות מילד בן גילו. אשמח לחוות דעתך, בברכה

שלום שני נכדך נשמע ילד מוכשר ומתוק מאוד. בגילו אנחנו מצפים להפקת צירופי מילים. כדאי לקחת אותו לבדיקת שמיעה וכן לאבחון קלינאית תקשורת. הקלינאית תאבחן אותו על ידי משחק ותאמר לכם אם אכן יש צורך בטיפול. המפגש עם הקלינאית הוא מאוד חוויתי ומהנה לילדים וחשוב לקדם אותו אם אכן מאחר. בינתיים כדי לקדם אותו אתם יכולים להקריא לו סיפורים קצרים, ולתאר כל פעולה שאתם עושים במשפטים פשוטים. למשל באמבטיה- תראה הנה סבון, בוא נסתבן בסבון, כמה קצף לבן וכדומה. כמו כן- כשאומר מילה, חזרו אחרי המילה שאומר והרחיבו את המבע- אם אומר כלב- תחזרו אחריו, נכןן, הנה כלב נובח, איזה כלב חמוד. בכל מקרה הכי חשוב לעשות זאת בכיף ולהנות מכל רגע איתו! בהצלחה רבה טופז

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור