איחור בדיבור - בן 2.9

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

23/06/2014 | 20:25 | מאת: רותם

שלום , יש לי ילד בן שנתיים ו 9 חודשים, שמתקשה בדיבור, זא יש לו איחור בשפה. הוא לא מדבר כפי שהיה מצופה ממנו לבני גילו מבחינת אוצר המילים והיכולת להרכיב משפטים. בגיל שנתיים עבר ניתוח כפתורים עקב דלקות חוזרות ונשנות. ידוע כי האיחור נבע גם מכך ( ירידה קלה בשמיעה ואחרי הניתוח התחיל לשמוע יותר טוב וחוזר על מילים). הוא אומר 2-3 מילים ביחד: בואי אמא עוד מים וכו.. אנו נמצאים במעקב של ר משפחה ור א.א.ג. לפני מס חודשים גם היה אבחון של קלינאית תקשורת - הומלץ מפגשים. נעשו 4 מפגשים ומאז הפסקה כעת 4 חודשי אחרי אנו חוזרים לטפל. אני אם חד הורית( מאז שהילד בן שנה )ואני משקיעה המון בילד ומסביב: משחקים, חברים, תשומת לב ומדובבת לו את המציאות כל רגע... בספ ייכנס לגן עיריה- כרגע עובדת גם על גמילה מחיתולים והשאלה והחשד בעיקר הוא: אני מבינה שילד בגילו אמור לדבר, אבל אני יודעת גם שכל ילד קצב משלו. ויש לי חשש שהוא קצת יילך לאיבוד בגן.. בסך הכל יחד מתוק חברותי ומקסים עם סדר יום אבל הבעיה הגדולה זה השפה והפערים שיש... אני גם מודעת שייתכן גם עיכוב רגשי עקב המצב (האב רואה בתדירות של 2 פעמים בשבוע ללא לינה). אשמח לקבל זריקת הרגעה כי נראה לי שאני עושה הכל למענו ואני מקווה שאכן זה איחור ולא משהו שיכול להזיק לו בהמשך. תודה מראש רותם

שלום רותם נשמע שבנך עטוף מכל הכיוונים, אתם במסגרת טיפולית אצל קלינאית תקשורת , במעקב אצל א.א.ג והכי חשוב הוא עטוף על ידייך, כפי שכתבת את נותנת לו תשומת לב, חום ומדובבת לו את המציאות. את עושה המון למענו, ונשמע שהוא "מכוסה" מבחינה מקצועית. כמה טיפים קטנים לעידוד השפה בבית- תקריאי לו באופן קבוע ספרים שתואמים לגילו וליכולותיו השפתיות, ספרים עם מספר משפטים בכל עמוד, חריזה ותמונות מעניינות. כאשר הוא אומר כמה מילים, תחזרי על דבריו ותרחיבי אותם- למשל הוא אומר- "הנה כדור" תעני "נכון, הנה כדור עגול, הכדור מתגלגל". תדובבי כל פעולה שאת עושה במילים, השתמשי במשפטים פשוטים. אבל הכי חשוב תמשיכי לחזק אותו על הצלחותיו ולהראות לו שהוא מתקדם ומצליח, ופשוט תהני ממנו ומהפעילויות איתו! ביחד עם הטיפול המקצועי והמעקב הוא יתקדם ויפרח בהצלחה רבה רבה טופז

סליחה שלא התייחסתי לנושא הגן- לא נשמע שתהיה לבנך בעיה חברתית, לדברייך הוא חברותי ונשמע שיש לו ביטחון למרות הקשיים. את יכולה ליידע את הגננת לגבי הקשיים כדי שתעזור לבנך אם יצטרך. וכן כדאי לקשר בבין הגננת לקלינאית התקשורת, אם תראי שאכן זקוק לכך את יכולה לנסות לבקש גננת שיח שיכולה להכנס לגן ולעבוד עם הילד פרטנית. ושוב חזקי אותו והקני לו ביטחון ביכולותיו שוב בהצחלה טופז

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור