עיכוב שפתי

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

14/08/2012 | 10:44 | מאת: אמא מהצפון

שלום לכם, אני אמא לילדה בת 3 ו4 ח' שהגיעה לארץ בדיוק לפני שנה מרוסיה. ברוסיה היא לא דיברה אבל מן הסתם הבינה הכל ושמעה רק רוסית. מאז הגענו לארץ היא מבינה הכל בצורה מדהימה. היא נמצאת בפעוטון ובהחלט יש שיפור באוצר המילים חיבור מילים אך עדיין לא מילים שלמות והרבה ג'יבריש.האם עדיין יש מקום להרפות ממנה או שהדבר מצריך התערבות? אודה לכם על התשובה.

שלום לך אמא מהצפון בהתפתחות תקינה אנו מצפים כי עד סביבות גיל 2.5-3 הילד יהגה את המילים בשלמותן, כלומר את כל ההברות במילה. כמו כן הציפייה היא כי בגיל הזה הדיבור יהיה ברור ומובן (יכול להיות מצב של שיבוש אחד או שניים אך מובנות הדיבור צריכה להיות טובה באופן כללי) אני ממליצה לך: 1. לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת בכדי לבחון לעומק את מצב השפה והדיבור של בתך וכן להתחיל טיפול עפ"י המלצת הקלינאית. 2. מומלץ לבצע בדיקת שמיעה בכדי לוודא שהמערכת השמיעתית תקינה. בהצלחה

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור