שלום

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

09/08/2012 | 12:27 | מאת: מירב

אני מקווה שיש מענה גם לאנשים קצת יותר מבוגרים. אני בת 30 ויש לי דיבור לא מובן בכלל. אני בולעת מילים, יש לי בעיה להגות את האותיות, ל, ש, צ, ז, ס.. הרבה פעמים אני מרגישה לחץ באזור 'השקדים' אני צריכה לפתוח את הפה ולהחזיק את הלשון שישתחרר לי קצת הלחץ :\ זה עוזר לי לכמה דקות ואז חוזרת שוב ההרגשה הזו. הנושא הזה מאוד מטריד אותי, אני לא אוהבת לדבר, לא יוצרת קשרים עם אנשים חדשים, מעדיפה להתחמק מכל מה שקשור לדיבור רק שלא אצא עילגת לפניהם :\ מה עושים? תודה מראש על כל תשובה

09/08/2012 | 15:20 | מאת: עופי כהן-גל

מירב שלום, את מתארת מספר קשיים בדיבור - קשיים בהיגוי המתבטאים בדיבור מרוח ובצלילים ספציפיים שאת מתקשה להגות. האם את יכולה להסביר למה את מתכוונת שיש לך בעיה להגות את האותיות הללו - האם קשה לך להפיק אותן או שהן יוצאות משובשות? בכל מקרה, גם בגילאים מבוגרים ניתן לעבור אבחון וטיפול אצל קלינאית תקשורת. לפני כן הייתי שולחת אותך לא.א.ג לבדוק את נושא השקדים שיכול להשפיע גם על ההיגוי ועל מפתח הפה. עם התוצאות הללו כדאי להגיע לקלינאית תקשורת לאבחון. לטיפול במבוגרים יש חסרון מסויים והוא - הקושי בשינוי הרגלים שנרכשו לפני שנים רבות. מהצד השני יש יתרון והוא - המוטיבציה הגבוהה, היכולת לתרגל והיכולת להבין לעומק מה נדרש על מנת להפיק דיבור מובן. אני ממליצה לך לא לוותר ולנסות לעבור טיפול. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור