הכנה לכיתה א'

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

01/08/2012 | 16:07 | מאת: יונת

שלום רב, הבן שלנו אמור לעלות לכיתה א' בסוף החופש הגדול. אני חוששת שיהיה לו קשה ללמוד לקרוא ולכתוב. במשפחה שלנו יש לקויות למידה לאבא שלו וגם לבן דוד שלו. השפה שלו בסה"כ נראית לי בסדר אבל הגננת אומרת שיחסית לשאר הילדים בגן הוא לא כל כך תפס את האותיות. איך אני יכולה לעזור לו כדי להכין אותו לכיתה א'? אני מוכנה גם לקחת אותו לטיפול אם צריך. תודה, יונת

08/08/2012 | 13:12 | מאת: עופי כהן-גל

יונת שלום, לקויות למידה יכולות להיות עניין משפחתי ולכן טוב שאת עירנית לנושא. ישנם מספר מיומנות שילדים רוכשים בגילאי הגן ובשנותיהם הראשונות בביה"ס, המסייעות להם בלימוד הקריאה והכתיבה. מיומנויות אלו הן פיתוח מודעות פונולוגית, הכרת האותיות, פיתוח יכולת הכתיבה ופיתוח כשירות לשונית. מיומנויות אלו נרכשות ומשתכללות בהדרגה החל מגילאי 3-4 ובכל אחד מהתחומים הללו יש שלבים של רכישה. היום נוטים לצפות מילדים בגן חובה להכיר את האותיות אך כיוון שמדובר בבשלות שנרכשת בהדרגה – לא כל ילד עומד בציפיות הללו. אם את חוששת שבנך יתקל בקשיים בתחומים אלו – את יכולה לקחת אותו להערכה אצל קלינאית תקשורת ולבדוק איזה תחומים כדאי לחזק. בכל מקרה, כדאי להיות בקשר עם המורה שלו במהלך השנה. בחטיבת השפה והדיבור של שטיינר, פיתחנו חוברת עבודה מפורטת העובדת על כל אחד מהתחומים הללו לפי שלבי ההתפתחות. ניתן למצוא אותה בלינק הבא: http://www.steiner.co.il/games/phonology.asp בהצלחה.

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור