עפולה

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

25/08/2013 | 23:54 | מאת: עינת

שלום רב! בני בן שנה וחצי, אך אומר רק כמה מילים בודדות. המילים שאומר הן: בהבה(במבה), פהפה(אבא) אש, פהפה(פרפר)צהצה(מוצץ),מה(אמא)מםמם(מים)בבה(בובה). הילד חברותי מאוד, בעל יכולת חיקוי ולמידה מעולה. האם עלי לדאוג, האם מצב זה נורמלי? בני הבכור החל לדבר בגיל 9 חודשים ואוצר המילים שלו היה ענק. בתודה מראש עינת

26/08/2013 | 06:19 | מאת: דליה חפץ-מזרחי

שלום עינת, לא הייתי דואגת בשלב זה. הטווח ההתפתחותי התקין בגילאים אלה רחב וייתכן כי לשני ילדים בגיל שנה וחצי יהיה אוצר מילים שונה מאוד. במידה וההבנה של בנך תקינה, הוא מנסה לחקות אתכם, מתקשר באופן תקין וכדומה, כנראה שהכל תקין. כמובן, יש לעקוב אחר רכישת אוצר המילים בחודשים הקרובים ולראות כיצד מתקדם. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור