שפה

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

12/08/2013 | 16:44 | מאת: אסנת

יש לי ילד בן שנתיים שאומר מילים בודדות ויחד איתן מדבר המון בגיבריש. בדיקת שמיעה יצאה תקינה הוא חברותי ומבין הכל מה עליי לעשות?

אסנת שלום, בגיל של בנך מומלץ שיעבור אבחון וטיפול במסגרת התפתחות הילד. לעיתים ניתן לקצר תורים לילדים מתחת לגיל שלוש. בינתיים, מומלץ בחום לקרוא לו לפחות ספר קריאה ביום, לדבר אליו ברור, להפנות את מבטו אל שפתיך כשאת מדברת איתו וליהנות מתקשורת איתו, גם אם אינו מובן תמיד (חשוב שחווית התקשורת שלו תהיה חיובית). מומלץ לא לתקן אותו אלא להגיד את המילה שהוא משבש בצורה ברורה ותקינה ולהגיד את המילה באופנים שונים. למשל - אם הוא אומר "_לב" במקום "חלב" תגידי לו - אה, אתה רוצה חלב. חלב לבן. אתה אוהב חלב. הפרה נותנת חלב .. וכו'. בכך את לא נותנת לו תחושה שהוא נכשל בהגיית המילה ומצד שני - חושפת אותו למילה התקינה באופנים שונים. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור