קשיי דיבור בחברה

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

09/08/2013 | 22:47 | מאת: משה

היי קוראים לי משה אני בן 21 כרגע ועוד מעט מסיים צבא. אני לא מגמגם ועקרונית גם אין לי בעיות ממש אבל כל מקום שהגעתי אליו )חטיבה תיכון מכינה וכל מקום בצבא( ירדו על הדיבור שלי למרות שאני עצמי לרוב לא רואה את הבעיה אומרים שיש לי ש' וס' ושאני מדבר מוזר ואני פשוט לא רואה ובגלל שצוחקים עלי לרוב אני מעדיף לשתוק. אני מפחד שזה יפריע לי בהמשך החיים והעבודה כי אני מרגיש שבגלל זה אנשים לא מעריכים אותי. האם יש המלצה מה לעשות ולמי לפנות? תודה רבה

14/08/2013 | 16:03 | מאת: עופי כהן-גל

משה שלום, גם בגילאים מבוגרים, ניתן לטפל בהפרעות היגוי ושיבושי צלילים. חשוב שתהיה מודע לשיבושיך כדי שיקל עליך לשפר אותם. קלינאית תקשורת תאבחן את הצלילים שאינך הוגה נכון ותוכל ללמד אותך אין לשפר אותם כך שישמעו יותר מתאימים לשפה. בטיפול כזה יש צורך בתרגול רב בבית ורצון לשנות את הרגלי הדיבור הישנים. אני ממליצה לך לפנות לקלינאית תקשורת באזור מגוריך, בעלת ניסיון בטיפולי היגוי למבוגרים, ולנסות טיפול בדיבור. אתה יכול למצוא קלינאית תקשורת דרך אתר אגודת קלינאי התקשורת - http://www.ishla.org.il/ שם יש מנוע חיפוש לקלינאים לפי איזור מגורים ותחומי התמחות. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור