טיפול היגוי בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

11/11/2018 | 23:22 | מאת: ע

בת 25. הייתי בטיפול היגוי בילדות עד גיל 11. לקחתי הפסקה עד גיל 24. יש לי שיבושי שורקות, ר, ובעיות קול וקצת גמגום. האם ניתן לשפר ב100% את הדיבור או שרק באופן חלקי?

שלום וברכה, מדובר בקשיים ביותר מתחום אחד. זה בטח לא קל עבורך... אני יכולה לתאר לעצמי שחוויית הדיבור יכולה להיות מתסכלת ולא נעימה בסיטואציות שונות. אני כן יכולה לומר מתוך שנים של עבודה גם עם מבוגרים שהדבר אפשרי ושהדיבור יכול להפוך למובן, שוטף וצלול הרבה יותר כשמגיעים עם מוטיבציה ומוכנות להשקיע. לגבי השאיפה ל100% קצת קשה לומר בלי לראותך ובלי רקע אבל על פי רוב כאמור, ניתן לראות שיפור משמעותי מאד (במיוחד בתחום ההיגוי והקול) עד כדי דיבור ברור מובן ונעים. אם אינך מטופלת כרגע אני ממליצה ליצור קשר עם קלינאית דרך קופת החולים, בחברת שטיינר או עם קלינאית פרטית ולהניע תהליך. אני חושבת שתוכלי לזכות באיכות חיים נפלאה ולהיתרם מאד מטיפול. בהצלחה בכל! נגה שרייבר קלינאית תקשורת

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור