האם גמגום משפיע על למידת שפה זרה?

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

05/11/2018 | 09:50 | מאת: אלון

האם יש קשר בין גמגום ללימודי שפה זרה? האם הגמגום מעט או מכביד על לימודי שפה זרה נוספת?

05/11/2018 | 09:58 | מאת: אלון

ממש לא, מה הקשר? הגמגום הוא מגבלה פיזית בלבד לביטוי המילים בעוד אתה יודע בדיוק מה אתה רוצה לומר. לגמגום אין קשר לקוגניציה. בהחלט אפשר ללמוד כל שפה זרה רגיל לחלוטין

הגמגום לא אמור להפריע לרכישת שפה באוצר מילים או במשפטים- לא בשפת האם ולא בשפה זרה. רוב הסיכויים שגם בשפה החדשה שנלמדת הגמגום יהיה דומה. עם זאת, יש מקרים שילד או מבוגר ילמד שפה זרה ואז הוא כביכול "נכנס לנעליים אחרות" ומרגיש שונה ולכן, בשפה הזרה הוא ידבר יותר שוטף עם זאת, אם בנוסף לגמגום יש בעיות שיום ושליפה אז יתכן שברכישת השפה החדשה יהיה קושי נוסף שיראה כחוסר שטף משמעותי עוד יותר.

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור