פעוט בן שנה ושלוש לא מספיק מחקה ומבין

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

04/05/2017 | 11:44 | מאת: דן

בני בן שנה ושלושה חודשים מאובחן עם היפוטניה . טופל בפיזוטרפיה (זוחל עומד וגורר כסאות) בונה מגדל משחק עם כדור משחיל טבעת. מבחינת אכילת מוצקים מאוד מתקשה, מוציא את האוכל מהפה בקושי פותח פה שיש מוצקים. מבחינה תקשורתית סקרן זוחל בכל הבית ובפותח מגירות קשר עין טוב . מגיב לשמו אך לא כל הזמן. מצביע על דברים שרוצה, מוחא כפיים. מבצע משחיק קוקו ותופסת. חסר לי נושא של החיקוי והלמידה שהיא יותר איטית אצלו. לא נותן כיף, לא עושה ביי ביי (עשה מספר פעמים והפסיק) כנ"ל ידיים למעלה מה דעתך ?

21/05/2017 | 17:22 | מאת: עופי כהן-גל

דן שלום, התיאור שלך לא נשמע לי מדאיג. בנך עדיין צעיר מאוד ונשמע שהוא מתפתח ומתקדם. בשל ההיפוטוניה, כדאי להיות במעקב לגבי האכילה שלו. יתכן שתהיה לכך גם השפעה בעתיד על הדיבור. אם אינו מגיב לשמו כל הזמן, מומלץ ללכת לרופא אאג כדי לשלול נוזלים באוזן התיכונה וירידת שמיעה הולכתית. לגבי האכילה, במידה ולא תהיה התקדמות בחצי השנה הקרובה, אפשר להגיע לאבחון ולוודא שאין קושי משמעותי המצריך הדרכה או טיפול. בכל מקרה, חשוב לחשוף אותו בהדרגה למרקמים וטעמים שונים אך גם להיזהר שלא לגרום לו לרתיעה מאכילה. תמשיכו ליהנות ממנו וליצור מצבי תקשורת מגוונים. בהצלחה!

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור