צלקת

דיון מתוך פורום  פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית

08/09/2012 | 17:01 | מאת: אלה

שלום לדר קוליקובסקי לפני כשנה ו7 חודשים עברתי ניתוח לב פתוח(4 מעקפים)נותרה צלקת בבית החזה אשר נראית כמו גוש בשר. הצלקת כואבת,מגרדת,שורפת,אי אפשר להתרחץ עם מים זורמים מעליה בגלל שזה כואב. מרחתי כל מיני שמנים וויטמין C מעליה וזה לא עוזר ולא עובר ונראה מאד אדום. נאמר לי שזה נקרא קלואיד. הוצע לי גם לנסות אצל כירורג פלסטיקאי אולי להזריק קורטיזון שמא יש מתחת דלקת. אני לא "ממהרת" . אני שואלת האם יש איזו משחה או חומר אחר שאפשר לטפל בזה? הרבה תודה אלה

08/09/2012 | 22:06 | מאת: ד"ר משה קוליקובסקי

אלה שלום , צלקת אינה פצע. אני חושב שאת מדברת על קלואיד (צלקת בעודף) ולא על "גוש בשר" שאינו מכוסה עדיין בעור (רקמת גרעון) . באם מדובר בקלואיד, זוהי בעצם רקמת צלקת בעודף שאכן גורמת , מעבר לבעיית אסטטיקה, כאב, צריבה וגרד בלתי נסבל. יש מספר דרכים לטפל בכך וזה כולל הזרקת סטרואידים , הקפאה חיצונית והקפאה פנימית . זהו אינו תחום שאני עוסק בו , אך ממליץ לך לפנות לפרופ' ירון הר-שי בחיפה שהוא אחד המומחים בתחום בארץ ובעולם. בברכה, ד"ר קוליוקבסקי

מנהל פורום פצעי לחץ, פצעים קשיי ריפוי ורגל סוכרתית