ניתוח מוהס

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

16/04/2013 | 09:28 | מאת: אסנת

האם מנתח מוהס שולח דגימה לביופסיה לאחר שהסיר את הנגע? האם יש באפשרותו, כפתולוג, לזהות בוודאות לאחר כריתה את סוג הנגע? מה מקומה של הערכה פתולוגית חיצונית אם המנתח הוא גם פתולוג וביכולתו לבדוק אם הנגע הוצא בשלמות? האם קורה שנגע שנראה סרטני לפני ניתוח, התברר ככזה שאפשר היה להתגבר עליו בשיטות לא ניתוחיות? האם מספרים למטופל?

דב שלום במידה ולא נלקחה דגימה מראש, כמובן שמנתח המוהס לוקח דגימה ושולח לבדיקה, במידה והביופסיה מתבצעת במקום, המנתח יודע לזהות את הגידול בזמן אמת. במיקרים הבודדים בהם האבחנה אינה ברורה למנתח או שהנגע מאובחן כשפיר, מן האמינות והיושרה של המנתח לשתף המטופל באבחנות אני מקוה שזה עונה על שאלותיך

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)