שאלה

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

26/02/2013 | 08:09 | מאת: יוסי

קראתי לאחרונה שבשנים האחרונות יש גידול משמעותי במקרי סרטן העור בשל חשיפה לשמש.אני רוצה לשאול אם בימי צעירותי הייתי חשוף מאוד לקרינת השמש (בעיקר ים) האם עדיין אני בקבוצת סיכון? האם אחרי 20 שנה הסיכוי ללקות בסרטן יורד?

שלום לך אכן, שכיחות מיקרי סרטן העור הולכת ועולה, והיא אכן קשורה לחשיפה לשמש בעבר. הסיכון רק הולך ועולה עם הגיל לאנשים עם עור בהיר ורגיש לשמש, חשיפה מוגברת בילדות ובנערות תתבטא רק שנים אח"כ, כתלות בכמות החשיפה ובמערכת החיסון שלהם. עם הגיל תפקוד מערכת החיסון יורד באופן יחסי, ובמקביל אז מופיעים גידולי העור. מה שחשוב הוא להיות עירני, לבדוק נגעים ופצעים חדשים אצל רופא עור או פלסטיקאי, ולהיות במעקב תקופתי קבוע

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)