פצעים קשיי ריפוי

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

11/09/2012 | 21:47 | מאת: נגה דביר

שלום רב, אבי בן 71 סובל בשנתיים האחרונות מפצעים גדולים מאד מוגלתיים שיוצאים לו, בכל חלקי הגוף. הפצעים קשיי ריפוי( זמן הגלדה של כל פצע 2-3 חודשים). הפצעים הראשונים יצאו ברגליים( בשוקיים מקדימה ומאחור) לאחר מכן נוספו פצעים בעורף, בגב ובבטן. כל פצע בגודל של מטבע של 10 שקלים ומשאיר אחריו צלקת.(8 פצעים במהלך שנתיים). לפני כחודש יצא לאבי פצע בגב היד, פצע ענקי שלא מגליד, מפריש מוגלה וכואב. סוף סוף רופא העור הפנה אותו לכירורג פלסטי, לביצוע ביופסיה. הכירורג טען שאין טעם שיבצע ביופסיה אצלו היות והתשובה תתקבל כעבור חודש, והפנה את אבי לבי"ח, שם לפיו תגיע תשובה תוך יומיים. אמר שיתכן שיצטרך ניתוח. האם יש סיבה לדאגה ע"פ הנתונים שנתתי לך? (אבא נבדק ע"י מומחה לכלי דם, ששלל בעיה ובדיקות הדם שלו תקינות.- סוכר 120).

שלום לך נשמע לי שיש מקום לברור למה יוצאים לו פצעים, האם מדובר בבעיה חיסונית, תזונתית, כך שיש מקום להערכת רופא עור או פנימאי בבית חולים צריך לראות את הפצעים ובהחלט לקחת גם ביופסיה לא בטוח שהטיפול הוא כירורגי אך ביופסיה יכולה לתרום לאבחנה

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)