ביופסיה

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

07/08/2012 | 09:24 | מאת: איציק

בביופסיה שנלקחה מהגב התקבלה התשובה הבאה- pigmented bcc skin lower back basal cell carcinoma completely excised רציתי לדעת מה הכוונה והאם זה מסוכן או סרטני חס וחלילה

שלום לך מדובר בסרטן של העור הנפוץ ביותר שנוטה לגדול מקומית בלבד, רק מקרים מאוד מאוד נדירים- מצבים של גידולים גדולים או מוזנחים עלולים להיות אלימים יותר. מה היה גודל הנגע המקורי? בכל מקרה, הטיפול הוא הסרה מלאה של הגידול, כמו שבוצע אצלך. כעת יש צורך במעקב רופא עור- 3 חודשים אחרי הניתוח, ובהמשך חצי שנה ואח"כ מעקב שנתי כל זאת כדי לוודא שאין חזרה מקומית, ושאין הופעה של נגעים דומים במקומות אחרים בגוף. כל שצריך הוא מעקב וערנות.

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)