האם ארוע לב ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

28/10/2012 | 07:09 | מאת: ofer

לאחר רכיבת אופנים במשך שעה ( אני ספורטאי שעוסק בריצה ורכיבה ) הגעתי לעבודה ולאחר פרק זמן קצר חשתי מוזר -חום באיזור הלב וחולשה לאחר מספר דקות היה לי רגע שכימעט התעלפתי ( לא הזעתי ולא היה דופק מוגבר במיוחד ) הגעתי לביתחולים בדיקת א.ק.ג הייתה תקינה אבל מדד האינזים בדם היה 0.028 . אופשזתי וצורך ביצוע צינטור וורטואלי בדיקה נוספת העלתה ערך גבוה יותר 0.042 , ובוצע לי צינטור רגיל מהווריד ביד שנמצא תקין לחלוטין. השאלה: האם ערכים כאלה אכן מצביעים בוודאות על ארוע לב, האם אני צריך לקחת בקביעות למשך 3 חודשים מלבד אספירין גם פלאבקס ? והאם יש תופעה של הצרות רגעית של עורק שאח"כ נפתחת ומה הסיכויי שיחזור שנית אני מתאמן למרתון ורומה לדעת האם יש סיכון בעניין תודה וסליחה על אריכות השאלה

שלום, ערכי הטרופונין שאתה מציין הם עדיין מוגדרים בטווח הנורמה. אנו רואים לעתים קרובות עליית טרופונין (אנזים אשר מופרש מהלב) לאחר מאמץ גופני. בהנחה ואין מחלת לב (נשלל אצלך בצינתור), אין מניעה מהמשך ביצוע אימון גופני. מומלץ לפנות לקרדיולוג לצורך הערכת הסיכון למחלת לב כדי לשקול צורך בטיפול תרופתי ו/או בדיקות נוספות בהצלחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)