פענוח בדיקת מיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

02/07/2020 | 19:09 | מאת: רחלי

סוכרתית בת 49 עם סכרת נעורים, לפני כחודשיים עברתי התקף לך עם עורק ראשי חסום 99.9 אחוז, וכעת תפקוד לב 45%. לפני כיומיים ביצעתי מיפוי לב ראשון ובדיקת מאמץ. אך לא בדיוק ברור לי האם המיפוי יצא יחסית בסדר לתקופת זמן שאני אחרי ההתקף. בפענוח שקיבלתי מהרופא נרשם שתגובה קלינית לא איסכמית, תגובה אלקטרוקרדיוגרפית לא איסכמית, הפרפוזיה המיוקרדיאלית אינה תקינה לאחר מאמץ גופני גבוה ודופק מטרה גבולי, אוטם קטן בתפוצת LCX, אוטם קטן עם איסכמיה בכמות קטנה בתפוצת LAD, תפקוד גלובלי של חדר שמאל תקין. הרופא המטפל בי אמר שאין משהו דרמטי וחריף כעת אך אני רוצה להבין האם יש אפשרות שאעבור צינתור נוסף? רק לציין שעוד לא התחלתי שיקום לב. אודה מאוד לתשובתך, בהמון תודה והערכה.

הי, זו שאלה ספציפית שמצריכה פגישה עם רופא כדי לראות שאין משהו בעייתי במיפוי ולעבור גם על סרט הצינתור החלמה מהירה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)