צנטור נוסף באזור שנכשל בו צנטור קודם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

05/06/2020 | 16:30 | מאת: גיל

שלום, אבא שלי בן 69, עם רקע של סכרת לא מאוזנת.לפני כ- 3 חודשים הגיע לבית חולים במצב כללי רע ועם קוצר נשימה. היה חשד להתקף לב והוא עבר צנתור בו התגלתה הצרות של 99% ב- DIST LM במוצא ה- CX בפיתול חד מ- LM. בוצע ניסיון לפתיחת ההצרות עם תיל ובלון אך ללא הצלחה והצנתור הופסק. ברקע יש לו סכרת לא מאוזנת שלאחר אישפוזו הוחל בטיפול באינסולין. במיפוי לב ו- MRI נמצא שיש לו איסכמיה משמעותית ובגודל בינוני/גדול באזור ה- CX עם עדות לאוטם קטן באזור אינפרולטרלי ובחלקו הדיסטלי של אזור ה- LAD. בנוסף, יש הסתיידות במסתם אאורטלי וירידה בינונית בתפקוד חדר שמאלי. כרגע הרופא שצנתר המליץ על מעקפים ומצנתר אחר המליץ לנסות צנתור נוסף עם הרחבה של ה- LM ו- CM באמצעות רוטאבלטור. אבא שלי שולל מעקפים ומתלבט לגבי מידת הסיכון מצד אחד וההצלחה מצד שני של צנתור נוסף באותו עורק וכן במידת היכולת של הצנתור גם אם מצליח להשיב את אזור האוטם לתפקוד. אודה על עזרה/המלצה

הי, זו החלטה קשה. אתה צריך לקבוע תור עם מצנתר נוסף כדי שנסתכל על סרט הצינתור ואז אפשר להחליט אם יש מקום לניסיון נוסף. שבת שלום

05/06/2020 | 17:18 | מאת: גיל

תודה על התשובה המהירה. לפני שאני עושה את זה ובידיעה שכל מקרה הוא לגופו האם יש סטטיסטיקות על אחוזי הצלחה של צנתורים חוזרים באותו עורק לאחר שצנתור ראשון נכשל?

כל מקרה לגופו. אין ספק שזה שנכשלו בפעם הראשונה, מעלה את הסיכוי שגם ייכשלו בפעם השניה אך הייתי אומר שב50% מהפעמים אנחנו מצליחים כמובן שאפשר לתת לך הערכה טובה יותר לאחר שנראה את סרט הצינתור

05/06/2020 | 17:38 | מאת: גיל

תודה רבה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)