אאורטלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

29/08/2019 | 21:08 | מאת: א

שלום. סבא שלי בן 87 עם היצרות קשה של המסתם האאורטלי ללא תסמינים. תפקוד טוב. אי ספיקת כליות creatinine 1.4. קרדיולוג הפנה להתייעץ עם מצנתר לגבי החלפת מסתם tavi. 1 - האם בלי תסמינים כדאי לעשות את זה? 2 - האם זה יהיה יותר מסוכן בעוד כמה שנים אם יהיו תסמינים? 3 - מה הסכנות אם לא עושים את הצנתור? 4 - לכמה זמן צריך לקחת מדללי דם? חוששים בגלל הכליות. במיוחד פוחדים מפני שיש סיכון לשבץ בגלל המסתם המלאכותי, האם בגלל זה עדיף לא לגעת כל עוד אין תסמינים? תודה

שלום, בעיקרון, אם אין תלונות, לא מבצעים את הפעולה. השאלה הגדולה היא האם באמת אין תלונות. כלומר, האם סבא פעיל מספיק כדי שזה אמין. לאחר הפעולה, צריך מדללי דם לכל החיים. הפעולה עצמה מצילה חיים אבל רק באנשים עם תלונות. לכן, זו השאלה הגדולה שבת שלום

30/08/2019 | 11:03 | מאת: א

שאלה זו נשאלה גם אצל הרופאים שהיינו אצלם. מדובר בבן אדם שעולה במדרגות כל יום, הולך לקניות, הולך ברגל בלי להרגיש תסמינים שקשורים ללב, הוא כן עוצר כל רבע שעה בהליכה בגלל עייפות ברגליים, אבל זה משהו שיש לו שנים. האם כדאי לעשות אקו במאמץ שיכול להגיד יותר טוב לגבי זה? לגבי מדללי הדם - הוא לוקח אספירין. לכל החיים הוא יצטרך לקחת סוג אחר? איזה? האם את הצנתור אפשר לעשות גם בעוד מספר שנים אם יהיו תסמינים? תודה

בהחלט כן אני עוקב אחר מטופלים רבים כמו סבא שלך . חלקם מגיעים לאחר מספק שנים לפעולה. אחרים, מעולם לא יזדקקו לה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)