תיקון / החלפה מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

10/07/2019 | 20:07 | מאת: דוד

לפורום שלום, בבדיקת אקו לב, נתקבלו התוצאות: פרוזדור שמאלי: מורחב במידה קלה. מסתם מיטרלי : עדות לצניחה מיטרלית של העלה האחורי, דלף אקצנטרי קידמי, אי ספיקה מיטרלית קשה PIZA MR - 0.9 CM במידה קשה. חדר שמאל (גודל) תקין בגודלו, דפנותיו תקינים. חדר שמאל (תפקוד) תפקוד גלובלי סיסטולי תקין EF=55%-60%. מסתם אורטלי: מסויד ואינו מוצר. שאלתי : האם אדרש לעבור ניתוח לתיקון המסתם המיטרלי ובאיזה שיטה?. האם ניתן להשתיל מסתם מיטרלי בגישה צינתורית וכירורגית זעיר פולשנית (TAVI)?. מה דחיפות הניתוח? בתודה על תשובתכם, דוד

שלום רב, במקרה שאתה מציין, יש דלף קשה. אם יש הגבלה במאמץ אז צריך לעבור ניתוח לב. אם אין, מסתפקים במאמץ. ממליץ בחום לפנות לקרדיולוג בהצלחה!

11/07/2019 | 08:19 | מאת: דוד

פרופ' ארבל, בתודה על תשובתך המלומדת. שאלתי - האם ניתן להשתיל מסתם מיטרלי בגישה צינתורית וכירורגית זעיר פולשנית (TAVI) ?.(כמו צנתור להחלפת מסתם אאורטלי) בתודה על תשובתכם, דוד

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)