חלבון,דם ולויקוציטים בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/08/2016 | 16:49 | מאת: דינה

שלום רב! בעלי בן 55. 1. לפני כחודש התחילו לו כאבי בטן תחתונה וחום תת-פיברילי.בסי-טי התגלתה הידרונפרוזיס,אבן חוסמת באמצע השופכן השמאלי.CRP-138,אין לויקוציטוזיס,אין חלבון ודם בשתן 2. לפני כשלושה שבועות שמו לו סטנט בשופכן. 3. החום התת פיברילי נמשך.בתרבית השתן התגלה אנטרוקוקוס. 4. קיבל מוקסיפן 8 ימים. 5. למחרת הפסקת המוקסיפן חזרו כאבי הבטן התחתונה והופיע שתן דמי.היום שוב שתן דמי.בבדיקת שתן כללית:100 מ''ג חלבון,75 לויקוציטים,300 אריטרוציטים. 6. CRP שנעשה לפני טיפול האנטיביוטיקה-90,המוגלובין 11.1 7. חשוב לציין שלפני כחודשיים נעשו בדיקות שתן ודם כולל אלקטרופורזה,אימונוגלובולינים ,כימיה מלאה והכל היה תקין.לפני כשבועיים לא היה שום חלבון בבדיקת השתן.בסי-טי השני שנעשה כעשרה ימים הידרנפרוזיס קלה והאבן נמצאה ליד הכניסה לשלפוחית השתן. 8. ברצוני לדעת,מדוע הופיע חלבון בשתן.האם זה אומר שקיימת פגיעה גם בכליות?אין ניתן לדעת על כך?קראטינין לפני עשרה ימים 1.1.האם החום התת פיברילי עלול להיות התוצאה ממה שתיארתי? בתודה מראש ובברכה, דינה

את מתארת תמונה של זיהום בדרכי השתן משני לאבן חוסמת. האבן עדיין קיימת וגורמת להפרעה בזרימת השתן, ולכן בעלך עדיין סובל מהזיהום. בעת זיהום פעיל, בדיקת השתן לכללית יכולה להראות דם, לויקוציטים וגם חלבון. לא ניתן להסיק מכך שגם לאחר חלוף הזיהום עדיין יהיה חלבון בשתן ולכן אין מקום להלחץ. מניחה שבעוד מספר ימים האבן תצא באופן ספונטני והזיהום יחלוף. ממליצה לחזור על בדיקת השתן כשבועיים לאחר שיחלים, כמו גם על בדיקות הדם לתפקודי כליות. במידה ובעת יציאת האבן תוכלו לאתר אותה - כדאי לשלוח את האבן לאנליזה על מנת להבין ממה היא מורכבת ולהתאים טיפול תזונתי / תרופתי בהתאם. בינתיים כדאי להקפיד על שתיית מים מרובה, כ- 2.5-3 ליטר ליום וכן תזונה דלת נתרן. אם לא תאתרו את האבן, ממליצה לבצע איסוף שתן 24 שעות לקראטינין, נתרן, חומצה אורית, אוקסלאט, ציטראט, קלציום, זרחן ומגנזיום. אמנם לרוב הבירור נעשה רק לאחר אירוע שני של אבנים, אולם במקרה זה שגרמו לסיבוך משמעותי, ממליצה על בירור כבר כעת. החלמה מהירה.

מנהלי פורום נפרולוגיה