בועות בשתן כשבדיקות השתן יצאו תקינות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/06/2016 | 15:31 | מאת: אש

שתן קיצפי מתואר במצבים בהם יש הפרשה של הרבה חלבון בשתן. ניתן לבדוק זאת בקלות ע"י בדיקת שתן סטיק, יחס חלבון לקראטינין בדגימת שתן. בועות אויר בשתן הן מצב לא שכיח (אלא אם כן עברת צינטור של דרכי השתן) שעלול להיגרם מדלקות בדרכי השתן (Emphysematous urinary tract infections עם חידקים מיצרי גז). זו מחלה מחלה זיהומית קשה עם חום, צמרמורת. סיבה נוספת לבועות אויר בשתן היא חיבור לא תקין בין מעי לשלפוחית (עקב מחלה למשל מחלת מעי דלקתית - קרוהן, גידול). הרבה פעמים יש תסימינים נוספים כגון הופעת שתן עכור , וגם תסימנים נילווים למחלה שגרמה לבעיה = החיבור. לסיכום - חלבון בשתן קל לאבחן, אויר בשתן עלול להצביע על מחלה קשה - אך פעמים רבות יש עוד רמזים לכך , כך שאם אתה מרגיש בטוב סביר להניח שאין לך. נא לפנות לרופא המטפל שיבדוק אותך, וידע להפנותך להמשך בירור.

30/10/2018 | 12:51 | מאת: סטודנט לרפואה

סורי, אבל התשובה שלך לא מקצועית ולא אחראית. השואן ציין שבדיקות השתן שלו תקינות ואת מפרטת לו על מחלות הקשורות בקצץ בשתן? קצף לבן בשתן שהוא בצע תקין ולא עכור זו תופעה נורמאלית לחלוטין בעיקר לגברים שמשתינים בעמידה וגם מכוונים את הזרם למי האסלה במקום לדפנות האסלה. מניח שכאשה לא יצא לך לראות גבר משתין... פשוט חוסר אחריות ומקצועיות. לרופאים כמוך אסור להגיב ברשת ולהחליץ אנשים שלא לצורך...

מנהלי פורום נפרולוגיה