כאב באזור הכליות אחרי שפעת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/05/2016 | 18:16 | מאת: דרור

בן 55 בריא בדרך כלל , ספורטאי ולא נוטל תרופות , שבוע שעבר חליתי בשפעת ונחתי שבוע בבית , היום שבוע אחרי תחילת המחלה - היו לי כאבים עזים שבאו בגלים באזור הגב התחתון - מעולם לא היו לי בעיות גב וגם כאן לא הייתה מגבלת תנועה או כאב התנועה - האם יתכן שזה מספיחי השפעת ? מה צריך להדליק נורה אדומה ומחייב בדיקה ? תודה מראש

בדרך כלל פגיעה כלייתית אינה כואבת (להוציא חסימת צינורות השתן היוצאים מהכליה למשל ע"י אבנים, או גירוי של המעטפת של הכליה למשל ע"י זיהום בכליה (פיאלונפריטיס - שזו מחלה קשה עם חום וצמרמורת, ורגישות מותנית). סביר יותר להניח שהכאב הוא כאב שרירי, מישני ל"שפעת". אם הכאב ממשיך ממליצה ללכת להיבדק ע"י רופא, לעשות בדיקות דם ושתן, ובדיקת אולטרסאונד. מומלץ לא לקחת תרופות משכחות כאבים מסוג וולטרן, איבופרופן, אדביל - העלולים לגרום/להחמיר פגיעה כלייתית אם קיימת.

מנהלי פורום נפרולוגיה