שאלת בכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/10/2012 | 20:20 | מאת: הראל

שלום, אנחנו סטודנטים לרפואה לפני בחינת גמר יש לנו שאלה שאולי תוכל לעזור לנו, אם נספיק לתפוס אותך (קראנו שאתה תהיה פחות זמין בתקופה הקרובה): צעיר, בריא מתאשפז עקב כאב חד במותן. ב US רואים אבן והידרונפרוזיס. במיון תפקודי כליות תקינים. מקבל זריקות וולטרן להקלה על הכאבים. למחרת, בבדיקות Cr - 2, אוריאה - 80, אשלגן - 5.5 מה הסיבה לאי ספיקת הכליות? א. השפעה המודינמית של NSAID. ב. analgesic nephropathy ג. Minimal Change Disease ד. RPGN ה. היפוולמיה מה היית מסמן? ולמה? היפוולמיה כי הוא חולה ונגיש פחות למים? השפעת NSAID (הגיוני תוך יום?)? תודה רבה

07/11/2012 | 09:23 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

הראל שלום, ייתכן שכבר עברתם את המבחן... אני הייתי עונה וולטרן כי השפעתו יחד עם החסימה עשוייה להעלות את הקריאטינין בצורה הדרמטית ביותר. היפוולמיה פחות נראת לי סבירה בלי מדדים נוספים ובכזאת דרמטיות.

מנהלי פורום נפרולוגיה