בדיקות דם ואולטרה סאונד כליות.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/11/2020 | 20:42 | מאת: בתיה

שלום רב, אמא שלי בת 81 ביצעה את הבדיקות המצ"ב וגם אולטרה סאונד ובנוסף איסוף שתן בשם BENCE JONES והתשובה שלילית. אשמח מאד מאד באם תהיה לך אפשרות לתת לי דיאגונזה קצרה מכיון שהתור שיש לאמא שלי לנפרולוגית הוא רק לקראת סוף ינואר.

אין באפשרותי לראות תשובות מצורפות

29/11/2020 | 08:31 | מאת: בתיה

בוקר טוב, מכיון שאין באפשרותך לפתוח קבצים אזי ברשותך ארשום לך אתהנתונים ומאד מאד אשמח לקבל את התייחסותך:Urea B 56, Creatinine 1.36, eGF4 37, Uric Acid 6.6, k postassium 4.4, Na sodium 140, Albumin/Creatinine ratio 14.9 pth intact 40.4 איסוף שתן BENCE JONES שלילי. אולטרה סאונד כליות ודרכי שתן : כליה שמאלית : בגודל תקין, בעלת פרנכימה מעט אקוגנית ובלתי סדירה. הודגמה ציסטה קוריטיקלית בגודל 5.6 ס"מ עם מחיצות בתורכה. המערכת המאספת אינה מורחבת ואין עדות לאבנים. כליה ימנית בגודל ובצורה תקינים , בעלת פרניכמה בעובי ואקוגנים תקינים.המערכת המאספת אינה מורחבת ואין עדות לאבנים. שלפוחית השתן בעלת קיבולת נמוכה הנבדקת לא מעוניינת למלא את השלפוחית לא ניתן לדון על הדפנות. לגבי ההערה שלהם כבר כתבתי לך לפני מספר שבועות שמדובר באישה בת 81 שלא יכולה לשתות 4 כוסות מים ולא לגשת לשירותים. ברצוני להוסיף שאמא שלי נוטלת כדור ללחץ דם וגם סוכר והיא מאוזנת בנתונים הללו. אני מאד מאד אודה לך באם תהיה לך אפשרות להתייחס לכתוב מכיון שהתור שלה מאד רחוק. תודה ויום טוב,

רק רופא שעובר על התיק הרפואי ובודק את אמא יכול לענות באופן רציני.כל מה שאני יכולה לאמר הוא שלאימך אי ספיקת כליות. אם התיפקוד הכלייתי היה תקין בבדיקות קודמות הרי שמדובר באי ספיקת כליות חדה שמחייבת ברור מעמיק יותר מזה שבוצע. הממצאים בכליה שמאל מחשידים אולי לזיהום עבר בכליה זו. באולטסואנד יש גם ציסטה מורכבת מצד שמאל. עקרונית לברור אורולוג אלא אם רופא המשפחה מתרשם שהיא שברירית מדי לברור/התערבות אורולוגית. מומלץ יעוץ אורואנקולוג לאור קושי בהתאפקות ודחיפות במתן שתן . מומלץ גם לשלול זיהום בדרכי השתן אם לא נשלל

מנהלי פורום נפרולוגיה