עליה בקראטנין וה GFR

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/10/2020 | 16:00 | מאת: איתן

שלום אני בן 75 קראטנין 1.6 GFR40.60 פוטסיום5.07 בון 30.00.רציתי לדעת את פשר התוצאות הנל ומדוע הן עולות למשל הgfr שלי לפני 6חודשים היה46.7 והקראטנין היה 1.5 למרות שאני משתדל להמעית בחלבונים.תודה.

אין הבדל משמעותי בין 1.5 ל 1.6 וחשוב לראות האם זו מגמה שממשיכה. באותה מידה בבדיקות הבאות יתכן שתהיה ירידה חזרה ל 1.5. יש לך אי ספיקת כליות דרגה 3 וחשוב מעקב נפרולוגי להאטת התקדמות המחלה. תזונה אכן חשובה כמו גם איזון טוב של לחץ הדם, סכרת אם יש. יש היום גם תרופות שיכולות להאט את התקדמות המחלה. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל בנושא

מנהלי פורום נפרולוגיה