אוריאה וקריטנין בדם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/09/2020 | 20:11 | מאת: אוהד

אמא שלי בת 67 אובחנה כסובלת מאי ספיקת כליות.. האוריאה בדם 60 והקריטנין 1.42 איזה דרכים יש להוריד את רמות האוריאה והקרטנין בדם? כמו כן כמה מיים ביום רצוי שהיא תשתה? תודה רבה

כמות המים המומלצת לשתיה תלויה במחלות הרקע, משקל ובדיקות הדם. כעקרון אם פרט למחלת הכליות האדם בריא וללא נטיה לירידה בערכי הנתרן בדם, ממליצים על כ 2.5 ליטר. יש דרכים אחרות לשמר תפקוד כלייתי (ולאו דווקא להוריד קראטינין) על ידי איזון לחצי דם, איזון סכרת, תזונה מתאימה ועוד. יש לפנות לנפרולוג להערכה והדרכה

מנהלי פורום נפרולוגיה