צבע שתן זרחני לאחר נטילת אימורן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

08/09/2020 | 19:26 | מאת: מיקי

שלום רב , עקב אוביאיטיס , מחלת עיניים אוטואימונית , אני נוטל בשנה האחרונה אימורן (150 מ"ג ליום) ופרדניזון (כרגע 2.5 מ"ג ליום). שמתי לב כי האימורן גורם לי לשתן בצבע צהוב זרחני בשעות שלאחר נטילתו . מעקב בדיקות הדם החודשי שלי - תפקודי הכבד וגם CREATININE + UREA -תקין . האם תופעה כזו ידועה והיא רק תופעת לוואי ? והאם הבדיקות הנ"ל מספיקות כדי להיות רגוע שלא נעשה נזק לכליות ? האם יש צורך בבדיקות נוספות ? בברכה ותודה מראש , מיקי ש.

זו תופעה שלא מוכרת לי עם אימורן. אימורן בדרך כלל לא גורם לפגיעה כלייתית . מתופעות הלוואי הידועות הן דיכוי מח עצם, תלונות גסטרואינטסטינליות ו/או פגיעה כיבדית , דיכוי חיסוני. יש צורך בהתאמת מינון כשיש אי ספיקת כליות מפני שהתרופה (או תוצרי הפרוק שלה) מופרשים בשתן.

מנהלי פורום נפרולוגיה