כליות השתלה לאדם חולה דיאליזה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

08/09/2020 | 15:21 | מאת: מיכל

צהריים טובים ברצוננו לברר אדם שחולה מחכה לתרומה כלייה כמה זמן צריך להמתין עד תחילת הבדיקות איזה בדיקות הבחורה שתורמת צריכה לעבור ואם התורמת חייבת לשים קטטר בניתוח או שלא חייבת יכולה לוותר ולקום לשירותים ומה הבדיקות שחייבים לעבור יש לה סוג דם O מינוס ואחרי הבדיקות צריך להמתין הרבה זמן להשתלה מודה על היחס

אם הבנתי נכון מדובר במטופל דיאליזה שיש לו תורמת חיה? בכל בית חולים המבצע השתלות יש יחידת השתלות . מומלץ לקבוע פגישה ולקבל את ההנחיות לברור שצריך להשלים ובכלל לבדיקת התאמה לתרומה של התורמת (חוץ מסוג הדם). באותה פגישה אפשר לשאול שאלות ספציפיות הנוגעות לניתוח.

מנהלי פורום נפרולוגיה