שאלה.................

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/09/2020 | 01:37 | מאת: דנה

שעושים בדיקת שתן , אם הסטיק תקין אז אין מצב לחיידק בשתן ,או רק אם הסטיק לא תקין אז יש מצב לחיידק בשתן. , אני שואלת זאת כי אין כרגע בדיקות מעבדה ויש לי חשש לדלקת בשתן ואיני יודעת אם כדאי לעשות בדיקה דיגיטאלית כי זה ללא תרבית.......

בדרך כלל כשיש דלקת בדרכי השתן בסטיק השתן יש רמזים לכך: ריבוי כדוריות דם לבנות ולפעמים גם ניטריטים. סטיק שתן לא יכול לאבחן את סוג החידק ולאיזה אנטיביוטיקה הוא רגיש . לצורך זה חייבים תרבית

03/09/2020 | 08:09 | מאת: דנהה

זאת אומרת שאם הסטיק תקין אז אין גם חיידק ?

בדרך כלל סטיק תקין שולל דלקת. יש מקרים יוצאי דופן

מנהלי פורום נפרולוגיה