משלים בירידה ומחל כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/07/2020 | 22:37 | מאת: רבקה

בת22 חשד ללופוס כרגע אין אבחנה של לופוס הממצא המרכזי ירידה בשנים האחרונות בערכי המשליםc3 74 C4 15האים הירידה בערכים מנבא לופוס נפריטיס האים יש דרך לשפר את ערכי המשלים(מנוחה)האים כדאי טיפול בפלקוניל?

ירידה ברמות המשלים, עליה ב dsDNA פעמים רבות מרמזים על מחלה פעילה ובמיוחד מחלה כלייתית. פלקוויניל מומלץ לכל מטופלי הלופוס (בהנחה שאין סיבה רפואית טובה לא לתת אותו) שכן נמצא כמפחית התלקחויות ומשפר תסמינים. הימנעות מחשיפה לשמש, קרם הגנה, והפסקת עישון הם מהאמצעים שיכולים להפחית התלקחויות. אם יש פגיעה כלייתית טיפול תרופתי נוסף הוא ליוני למנוע נזק בלתי הפיך לכליות.

מנהלי פורום נפרולוגיה