נטילת כדור ג'ארדיאנס דואו

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/07/2020 | 20:40 | מאת: רינה

ד"ר שלום לברכה! אני מאובחנת כחולת סכרת סוג 2. ביום ראשון ביקרתי אצל רופא סכרת ושינה לי את נטילת הכדורים. הייתי נוטלת פעמים ביום בוקר לערב גלוקומין ושינה לי בבוקר ג'ארדיאנס דואו ובערב גלוקומין. יש לציין שאני שנתי לחצי במעקב אורולוגיה עקב המצאות אבנים הכליה ימנית. עברתי ניתוח אחד pcnl + 3 ניתוחים אורוטוסקופיה. ובחודש 10/19 ביצעתי הכנסת ניפרוסטום עם נקז שתן לתקופה חודש מפני חשש לחסימה. המיפוי האחרון תפקוד הכליה הימית הינו 38. שאלתי היא: האם הכדור הנ"ל לא היפגע בתפקוד הכלייתי ויחמיר את המצב? בברכה מרובה, רינה

גארדיאנס דואו היא תרופת משלב המכילה 2 תרופות: גלוקומין ותרופה נוספת השייכת לקבוצת תרופות חדשה יחסית שמגינה על התפקוד הכלייתי לאורך זמן. עלולה להיות החמרה קלה בתפקוד הכלייתי בתחילת הטיפול, אך לאורך זמן זו תרופה שמשנה את מהלך המחלה הכלייתית ומעקבת התקדמות כולל גם הגעה לדיאליזה.

מנהלי פורום נפרולוגיה