האם מדובר באבנים בכליה/בשתן?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/07/2020 | 23:57 | מאת: רון

שלום, לפני מספר ימים שאלתי אותך לגבי כאבים שאני מרגיש בגב שמאלי אמצעי שלא היו לי אף פעם, וציינתי שיש לי קרוהן ברקע. ענית לי שכדאי לשקול בדיקת CT כדי לבדוק אבנים. היום שוב כואב לי בגב שמאלי אמצעי, כאבים חזקים של התכווצויות של איבר פנימי, וגם ראיתי דברים לבנים בשתן בערך בגודל של 1-1.5 מ''מ אני מצרף תמונה- http://www.siz.co.il/view/jlqnh3dbnztn.jpeg.htm האם הדבר הלבן בצד שמאל נראה כמו אבן? אם כן, יש בדיקות שתן או בדיקות דם שכדאי שאבקש מהרופא משפחה? תודה.

אין באפשרותי לראות את התמונה המצורפת אבל התיאור אכן יכול להתאים לאבנים. כאמור ניתן לאתר אותן בבדיקת סיטי. ממליצה לבצע איסוף שתן 24 לנתרן, קראטינין, סידן, זרחן, חומצה אורית, אוקסלאט, מגנזיום, ובדיקת רמת ציטרט בשתן, על מנת להתאים טיפול

מנהלי פורום נפרולוגיה