תשובה של בדיקה פתולוגית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/06/2020 | 08:43 | מאת: גורי

שלום דר לאחר כריתת כליה ושופכן עקב מחלת סרטן tcc בבדיקה הפתלוגית של הכליה היה כתוב התקבל סלייד אחד מרקמה לא גידולית עם צביעות לpas ,silver וmasson trichrome נראו כ70 גלומרולים 4 מתוכם עם סקלרוזיס גלובאלי יתר הגלומרולים במראה תקין חלקם עם גודש נראה תסנין לימפוציטרי מוקדי באינטרסטיציום עם מוקדים קטנים של interstitial fibrosis and tubular atrophy בנוסף ארתריולוסקלרוזיס מה המשמעות של כל המושגים האלו עליי לציין בדיקת תיפקודי כליה יש לי קריאטנין 2.03 ואוריאה 69 האם מצבי מדרדר למצב שאני אגיע לדיאליזה או שאפשר לעצור את זה תודה מראש על תשובה

הממצאים מעידים על נזק כלייתי כרוני. נשמע מהתיאור הפתולוגי שהנזק לא בדרגה חמורה אם כי קראטינין 2 מעיד על אי ספיקת כליות משמעותית. ממליצה על מעקב נפרולוגי שהינו חשוב על מנת להכיר את הדרכים להאט את הדרדרות מחלת הכליות ככל שניתן ולטפל בסיבוכי המחלה לכשיופיעו.

מנהלי פורום נפרולוגיה