עליה בקריאטנין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

20/05/2020 | 13:42 | מאת: סיגלית

בת 70, לפני שנה הקריאטנין היה 0.96(הנורמה 0.95), בבדיקות האחרונית עלה ל 1.05, מה אפשר ללמוד מהעליה הזו?

20/05/2020 | 13:55 | מאת: סיגלית

בהמשך לשאלתי, רציתי לציין שבשנה האחרונה התחלתי לקחת תרופה להורדת לחץ דם בשם אמלופידין, כמו כן התחלתי לפני כשנה לקחת נקסיום 20 מג, והתרופה להורדת כולסטרול, סימבקור , הוחלפה בליטורבה. האם אלה יכולים להסביר משהו?

אם אין עוד ממצאים בבדיקת הדם (כמו חדשה רק כדוגמא) ואת מרגישה בטוב הרי שעליה המינורית של הקראטינין יכולה להיות בטווח טעות מעבדה/תנודתיות תקינה של ערכי הקראטינין או ירידה פיזיולוגית בתיפקוד הכלייתי המתרחשת עם הגיל . נקסיום גורם לעיתים לדלקת אלרגית בכליה אך אז הקראטינין עולה הרבה יותר ובאופן טיפוסי יש עוד ממצאים בבדיקות הדם ושתן. בקיצור - יש לחזור על הבדיקה לראות מגמה ואם אכן הקראטינין ממשיך לעלות עוד רק אז להילחץ

מנהלי פורום נפרולוגיה