פענוח מיפוי כליות, מעתיקה את הפענוח במקום הקובץ שנשלח

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/03/2020 | 18:10 | מאת: אורלי

תודה ד"ר על תשובתך המהירה והמועילה. להבנתי אין חסימה, האם עדיין להקדים תור לאורולוג?כליה ימנית- גודל תקין,פרפוזיה קליטה ופינוי טובים. כליה שמאל- 7.9 ס"מ(10ס"מ לפני 4 חודשים) עם פרפוזיה וקליטה מופחתות , פינוי ספונטני מאד איטי עם רטנציה של החומר בגביע עליון, שיפור במתן פוסיד. פרפוזיה יחסית:ימין77%,שמאל 23% קליטה יחסית ימין80%,שמאל 20% כליה שמאלית עם תפקוד ירוד, רטנציה ללא חסימה.

נראה שיש מרכיב משמעותי לא הפיל לאור הכליה הקטנה אבל כן חשוב להגיע בהקדם לאורולוג בעיקר לאור הכאבים התכופים.

מנהלי פורום נפרולוגיה